Clicky

 
Transport Online - Dutch Grand Prix op 5 september 2021 op circuit Zandvoort

Dutch Grand Prix op 5 september 2021 op circuit Zandvoort

Dutch Grand Prix op 5 september 2021 op circuit Zandvoort
10-11-2020 11:29 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - De Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 keert terug op het circuit van Zandvoort op 5 september 2021, zo'n zestien maanden later dan de geplande rentree op 3 mei 2020. Het management van de koningsklasse van de autosport bracht dinsdag de voorlopige kalender uit voor het komende seizoen. Daarop prijken vooralsnog 23 grands prix.

Zandvoort is al helemaal klaar voor de rentree op een volledig vernieuwd circuit in de duinen, waar in 1985 Niki Lauda de laatste winnaar was van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. Door de coronapandemie kon de Dutch Grand Prix dit jaar niet doorgaan.

Sportief directeur Jan Lammers reageerde verheugd. De kans is namelijk groter dat de race op Zandvoort in de nazomer met publiek kan worden verreden. Er waren voor het uitgestelde evenement al 300.000 kaarten verkocht. "Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de coronamaatregelen dan beperkter zijn", aldus Lammers."

Het Formule 1-weekeinde omvat drie dagen, met op 3 september de vrije trainingen, op 4 september de kwalificatierace en op 5 september de race. Alle tickets die waren verkocht voor het oorspronkelijke evenement van 1 tot en met 3 mei 2020 zijn geldig voor de nieuwe data. De organisatie meldde eerder dit jaar dat slechts 5 procent van de mensen die een kaartje kochten, hun geld hebben teruggevraagd.

"Het is een geweldige datum voor Zandvoort en de gehele regio. Met andere woorden, de organisatie is heel positief en bereidt zich voor om op deze datum een groot publieksevenement neer te zetten", aldus Lammers.

Prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van circuit Zandvoort, nam enkele jaren geleden het initiatief om de Formule 1 weer naar Nederland te halen. De populariteit van Max Verstappen speelde een grote rol. Na lang onderhandelen en tegen een grote som geld kwam een overeenkomst voor drie jaar met Formula One Management tot stand. Nederlandse bedrijven als Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken droegen financieel bij.

Het circuit onderging vorige winter een grondige renovatie. Verstappen wijdde in maart de vernieuwde baan in, waar twee zogeheten kombochten de blikvangers zijn. Er zijn nieuwe pitboxen, een hypermoderne racecontrolekamer en een nieuw medisch centrum gebouwd, alsook nieuwe toegangswegen en tunnels aangelegd.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden