Clicky


 


Niet-Britse chauffeurs die in Denemarken zijn geweest mogen Groot-Brittannië niet meer in

Niet-Britse chauffeurs die in Denemarken zijn geweest mogen Groot-Brittannië niet meer in
10-11-2020 10:48 | Coronavirus | auteur Redactie

LONDEN - Groot-Brittannië heeft deze week de maatregelen rond het coronavirus aangescherpt. Eén van de nieuwe maatregelen raakt ook het goederenvervoer. Vrachtwagenchauffeurs die niet woonachtig zijn in Groot-Brittannië en die in de 14 dagen voorafgaand aan hun binnenkomst in Groot-Brittannië in of door Denemarken zijn gereden mogen Groot-Brittannië niet (meer) in.

Ook passagiersvliegtuigen en schepen die rechtsreeks vanuit Denemarken afkomstig zijn en vracht aan boord hebben zullen niet langer mogen landen of aanmeren in Britse havens.

Alle chauffeurs woonachtig in Groot-Brittannie die na 6 november 04:00 uur in Groot-Brittannië aankomen en in de afgelopen 14 dagen in of door Denemarken zijn geweest moeten in quarantaine, samen met hun huisgenoten.

De maatregel volgt op informatie van de gezondheidsautoriteiten in Denemarken die melding maken van wijdverbreide uitbraken van het coronavirus op nertsenfokkerijen, waarbij een variant van het coronavirus zich verspreidt naar enkele lokale gemeenschappen.

Gezien de aanzienlijke onbekendheid met betrekking tot de nieuwe mutatie van het COVID-19 virus afkomstig uit Denemarken, heeft de Britse regering snel actie ondernomen om ohaar burgers te beschermen en de verspreiding van het virus naar Groot-Brittannië te voorkomen .

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd de aanwezigheid van de Border Force te versterken om ervoor te zorgen dat degenen die vanuit Denemarken naar hGroot-Brittannië komen, voldoen aan de nieuwe beperkingen.

Het inreisverbod en de vereisten voor quarantaine worden half november opnieuw bekeken.

Foto's

  • VDS
    VDS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions