Clicky

 
Transport Online - Minister van Nieuwenhuizen: CBR blijft ondanks verbeteringen nog onder curatele

Minister van Nieuwenhuizen: CBR blijft ondanks verbeteringen nog onder curatele

Minister van Nieuwenhuizen: CBR blijft ondanks verbeteringen nog onder curatele
09-11-2020 19:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Zolang het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) nog niet de achterstanden van de medische herkeuringen heeft weggewerkt, blijft de organisatie onder verscherpt toezicht staan. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer.

Wel worden de achterstanden steeds kleiner. Naar verwachting heeft het CBR de werkvoorraad in het eerste kwartaal van 2021 weer op orde. Ook neemt het aantal verlopen rijbewijzen af en wordt er vrijwel altijd binnen de termijn een reactie gegeven.

Eerder kwam vanwege de lange wachttijden en de coronacrisis een regeling voor 75-plussers. Zo konden zij toch nog een jaar langer de weg op met een verlopen rijbewijs. Hierdoor ontstond ruimte om de achterstanden weg te werken, schrijft Van Nieuwenhuizen.

Vorige week zei CBR-directeur Alexander Pechtold tijdens een hoorzitting dat de klant aan het einde van het jaar geen last meer heeft van de drukte bij het bedrijf. Wel is de organisatie toe aan rust, vindt hij.

Door een reorganisatie en een nieuw IT-systeem ontstonden de grote achterstanden waar het CBR nog steeds mee kampt. Die gevolgen moeten eerst achter de rug zijn voordat hervormingen, zoals het schrappen van herkeuringen voor mensen met bijvoorbeeld autisme of ADHD, worden ingevoerd. De Tweede Kamer vraagt er al langer om de herkeuringen op de schop te nemen. Die maatregel vermindert de werkdruk. Bovendien zijn volgens deskundigen herkeuringen niet nodig voor mensen met stabiele aandoeningen, zoals autisme.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden