Clicky


Verdachten opgepakt voor vernielen corona testlocatie in Beek en Donk

Verdachten opgepakt voor vernielen corona testlocatie in Beek en Donk
09-11-2020 17:35 | Coronavirus | auteur Redactie

BEEK EN DONK - De recherche van het basisteam Peelland heeft maandag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een corona testlocatie bij een medisch centrum aan de Burgemeester van der Weidenlaan in Beek en Donk. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek, meldt de politie.

Zaterdagochtend ontdekte een passant dat aan de corona testunit, die voor dat specifieke doel bij het medisch centrum is geplaatst, flink wat vernielingen waren gepleegd. De unit en de inventaris waren door zeer zwaar vuurwerk dusdanig beschadigd dat een compleet nieuwe unit moest worden geplaatst. De teamrecherche deed het hele weekend onderzoek naar de mogelijke daders. Daaruit bleek onder andere dat de vernielingen waarschijnlijk in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag waren gepleegd.

Uit dit onderzoek bleek verder de vermoedelijke betrokkenheid van de twee vandaag aangehouden mannen. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Wat het motief of de achtergrond van de vernielingen is, is nog onderwerp van onderzoek. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid, aldus de politie.