Clicky


Vrachtwagen verliest lading na aanrijding met vrachtwagen op vluchtstrook

Vrachtwagen verliest lading na aanrijding met vrachtwagen op vluchtstrook [+foto's]
09-11-2020 17:26 | Ongevallen | auteur Redactie

KASSEL - Op de Duitse A44 is maandagmiddag rond 15:10 uur een ongeval gebeurd waarbij een vrachtwagen ene groot gedeelte van zijn lading kleding is verloren. Er staat meer dan tien kilometer dankzij het ongeval.

Op de vluchtstrook van de A44 stond een vrachtwagen met pech. Een tweede vrachtwagen zag, door nog onbekende oorzaak, de vrachtwagen met pech niet en raakte de vrachtwagen zijdelings. De hele rechterkant van zijn vrachtwagen scheurde open. De meeste kleding lag over enkele meters over de weg verspreid.

Gelukkig liep de chauffeur van de naderende vrachtwagen slechts lichte verwondingen op. Uit voorzorg werd hij naar een ziekenhuis in Kassel gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen met pech bleef ongedeerd. De oplegger, die 22 ton ruw glas vervoerde, raakte zwaar beschadigd, maar zonder dat de lading op de snelweg viel.

De uitgebreide reddingswerkzaamheden op de ongevalslocatie zijn momenteel nog aan de gang. Volgens schattingen zou dit kunnen duren tot 18.30 uur. Vanaf knooppunt Zierenberg is het raadzaam het omleidingsadvies U 77 op te volgen.