Transport Online - 'Hoofd overheidsdienst VS dwarsboomt overgangsteam van Biden'

'Hoofd overheidsdienst VS dwarsboomt overgangsteam van Biden'

'Hoofd overheidsdienst VS dwarsboomt overgangsteam van Biden'
09-11-2020 12:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst GSA weigert geld en materieel beschikbaar te stellen aan het overgangsteam van aankomend president Joe Biden. Dat kan de overdracht van de macht verder compliceren, bericht The Washington Post.

Het overgangsteam van Biden moet voorbereidingen treffen voor het overnemen van de regeringsverantwoordelijkheid. Daarbij speelt de General Services Administration (GSA), die ook gaat over federaal vastgoed, een belangrijke rol. Die dienst moet het team van de verkiezingswinnaar toegang geven tot zaken als kantoorruimte, apparatuur en geld om salarissen te kunnen betalen. Daar zijn miljoenen dollars mee gemoeid.

De door de regering van Donald Trump benoemde GSA-topvrouw Emily Murphy maakt volgens de Washington Post echter geen aanstalten om het benodigde papierwerk op te stellen. President Trump houdt vol dat hij de verkiezingen heeft gewonnen en stapt in meerdere staten naar de rechter.

Het is onduidelijk onder welke omstandigheden de GSA wel bereid is Biden toegang te geven tot de benodigde middelen. De dienst zou kunnen wachten tot het kiescollege in december formeel de winnaar kiest of tot de juridische strijd achter de rug is. Een hoge regeringsfunctionaris, die anoniem wilde blijven, voorspelde in de krant dat hoofden van overheidsdiensten momenteel in elk geval niet met het team van Biden zullen praten.

De opstelling van de GSA is ongebruikelijk. Als media de winnaar van de verkiezingen aanwijzen, gaat de dienst daar doorgaans binnen enkele enkele uren of dagen in mee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen