Transport Online - Voor het eerst passagiers mee met hyperloop van Virgin

Voor het eerst passagiers mee met hyperloop van Virgin

Voor het eerst passagiers mee met hyperloop van Virgin
09-11-2020 11:39 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/RTR

LASVEGAS - De hyperloop van het bedrijf Virgin heeft voor de eerste keer passagiers vervoerd. Twee medewerkers legden in 15 seconden zo'n 500 meter af op een testlocatie in de woestijn van het Amerikaanse Nevada.

Virgin omschrijft de eerste test met menselijke passagiers als een historisch moment. Een van de passagiers, Virgin-medewerker Sara Luchian, zei volgens de BBC dat de reis goed verliep en "niets weg had van een achtbaan". Ze noemde de testrit "opwindend" en vertelde dat zij en haar medepassagier zich naderhand niet ziek voelden.

Virgin voorspelt dat de hyperloop, een supersnelle trein in een vacuümbuis, een maximumsnelheid krijgt van meer dan 1000 kilometer per uur. De reistijd tussen de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco zou daardoor teruggebracht kunnen worden tot ongeveer 45 minuten.

Luchian en haar medepassagiers reisden in een capsule voor twee personen, maar volgens Virgin komen er ook treinen met plek voor 28 passagiers. Ook werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van capsules voor goederenvervoer. Naast Virgin werken ook andere bedrijven, onder meer uit Nederland, aan de ontwikkeling van een hyperloop.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen