Transport Online - 47-jarige man aangehouden in zaak liquidatiepoging advocaat Philippe Schol

47-jarige man aangehouden in zaak liquidatiepoging advocaat Philippe Schol

47-jarige man aangehouden in zaak liquidatiepoging advocaat Philippe Schol
09-11-2020 11:14 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - De politie heeft maandagmorgen een 47-jarige man in zijn woning in het Overijsselse Hengelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op een Nederlandse advocaat in het Duitse Gronau vorig jaar en de beschieting van een sportschool in het Twentse Losser.

"Met de aanhouding van de 47-jarige man meent het rechercheteam de identiteit van de schutter, die op bewakingsbeelden staat bij de sportschool in Losser, te hebben achterhaald", aldus de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Vorige week deden agenten in verband met het onderzoek invallen in twee woningen in de gemeente Hengelo. Daarbij zijn diverse zaken in beslag genomen.

Een jaar geleden werd advocaat Philippe Schol in Duitsland tijdens het uitlaten van zijn hond vanuit een voorbijrijdende auto beschoten. Hij raakte zwaargewond, maar overleefde de moordaanslag wel. De politie stelt dat er een link is tussen deze schietpartij en een faillissement waarbij de advocaat, die werkzaam is in Enschede, als curator betrokken was.

Een maand voor de liquidatiepoging werd in het Twentse Losser een nieuwe sportschool, die in de plaats was gekomen voor de failliet verklaarde sportschool, beschoten. Op basis van forensisch onderzoek concludeerde de politie eerder dat beide beschietingen verband houden met elkaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions