Clicky


'Team van Trump plant nieuwe acties'

'Team van Trump plant nieuwe acties'
09-11-2020 08:56 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump wil blijven hameren op de bewering dat fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Er wordt overwogen om manifestaties te houden in de stijl van verkiezingsbijeenkomsten, berichten Amerikaanse media als Axios en CNN op basis van ingewijden. Ook worden mogelijk overlijdensberichten gepresenteerd van overleden kiezers in wiens naam volgens de Trump-campagne toch zou zijn gestemd.

Trump houdt vol dat hij de echte winnaar is van de verkiezingen en zijn team is in meerdere staten naar de rechter gestapt. De president verloor in meerdere belangrijke staten maar net van zijn Democratische uitdager Joe Biden. Trump benadrukte eerder in een verklaring dat er nog hertellingen van stembiljetten aan zitten te komen en rechtszaken worden gevoerd. Hij vindt dat media Biden te snel tot winnaar hebben uitgeroepen.

De intimi van de president zijn naar verluidt verdeeld over dat standpunt. Schoonzoon Jared Kushner en first lady Melania hebben Trump volgens CNN geadviseerd zich neer te leggen bij zijn nederlaag. Zijn volwassen zoons Donald Jr. en Eric denken daar anders over en proberen aanhangers te mobiliseren.