Transport Online - Noorse staat vindt meer steun aan Norwegian Air 'onverantwoord'

Noorse staat vindt meer steun aan Norwegian Air 'onverantwoord'

Noorse staat vindt meer steun aan Norwegian Air 'onverantwoord'
09-11-2020 08:52 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

OSLO - De Noorse regering zal geen extra steun geven aan de financieel geplaagde prijsvechter Norwegian Air. Volgens de ministers van Industrie en van Transport zou verdere steun aan de luchtvaartmaatschappij "geen verantwoord gebruik" van overheidsgeld zijn.

Norwegian heeft meermaals te kennen gegeven te vrezen voor zijn voortbestaan als gevolg van de coronacrisis. De spaarpot van de maatschappij is naar verwachting begin volgend jaar leeg. Voor die tijd is extra geld nodig, anders dreigt een faillissement. Het bedrijf keek voor noodhulp vooral naar de Noorse staat.

Al voor de crisis losbarstte kampte Norwegian met problemen. De prijsvechter kende de voorbije jaren een sterke groei, maar deze ging ook gepaard met oplopende schulden. Daardoor is het bedrijf bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van de coronacrisis. Eerder dit jaar werden schulden en verplichtingen omgezet in aandelen.

Met het verkrijgen van die essentiële financiering, kreeg het bedrijf ook toegang tot 3 miljard kroon (277 miljoen euro) aan krediet, waarbij de Noorse staat garant stond. Daarmee werd nog een bankroet nog voorkomen. Om aan geld te komen, zou Norwegian onder meer nog kunnen besluiten om vliegtuigen te verkopen. Het is niet bekend hoeveel geld Norwegian wil ophalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions