Clicky

 Sportvliegtuigje botst tegen vermoedelijke drone bij Aalst

Sportvliegtuigje botst tegen vermoedelijke drone bij Aalst
07-11-2020 17:51 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - Een sportvliegtuigje moest vrijdag een voorzorgslanding maken op Eindhoven Airport na een botsing met vermoedelijk een drone bij Aalst in Gelderland. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel schade aan het vliegtuig. De politie sluit uit dat het een botsing was met een vogel.

Twee personen vlogen vrijdag rond 14.45 uur op ongeveer 600 meter hoogte. Ter hoogte van Aalst, in de buurt van het recreatiegebied de Neswaarden, hoorden ze een harde klap en voelden dat iets tegen het vliegtuig was gebotst.

De vliegers besloten terug te keren naar Eindhoven Airport voor een voorzorgslanding. Daar werd een deuk geconstateerd aan de neus van het toestel en schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone.

De politie zoekt getuigen en wil de dronebestuurder graag spreken. Verder wijst de politie erop dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als dronevliegers zich niet aan de regels houden. Er geldt voor drones een limiet van 120 meter. Daarnaast moeten ze in het zicht van de dronevlieger blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions