Clicky

 
Transport Online - Politie haalt vrachtwagen en chauffeur van de weg [+foto's]

Politie haalt vrachtwagen en chauffeur van de weg

Politie haalt vrachtwagen en chauffeur van de weg [+foto's]
06-11-2020 19:18 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - Dankzij een melding van een oplettende automobilist heeft de politie in Duitsland bij Porz-Eil donderdagochtend 5 november een trekker met oplegger met een aanzienlijk aantal mankementen van de weg kunnen halen. Daarnaast reed de chauffeur zonder (geldig) rijbewijs.

Rond 10:00 uur controleerden agenten de trailer die overbelast leek en waarvan de lading slecht gezekerd was. In tegenstelling tot de voorschriften waren de spanbanden die aan het zichtbaar uitpuilende zeildoek waren vastgemaakt aan elkaar geknoopt en deels vastgemaakt aan verroeste rails.

 

Ook op de trekker vonden de agenten een flink aantal roestplekken. Daarnaast had het voorruit een scheur waardoor het gezichtsveld van de chauffeur werd belemmerd.

Dankzij een geoefend oog ontdekten agenten eveneens een drukloze luchtvering. Er zat geen kenteken op de oplegger en de trekker had alleen een rood, illegaal, kenteken aan de voorkant. Alle banden hadden te weinig luchtdruk.

De agenten ontdekten eveneens dat de 51-jarige vrachtwagenchauffeur niet over de vereiste rijbewijzen beschikte voor het besturen van een trekker en oplegger combinatie.

Zowel tegen de chauffeur als tegen zijn werkgever lopen verschillende procedures vanwege al deze overtredingen, waaronder rijden zonder (geldig) rijbewijs, het overtreden van de verzekeringswet, overtreden van sociale wetgeving en de wet op het goederenvervoer.

De chauffeur kreeg een rijverbod en mocht niet meer verder rijden. Zijn werkgever heeft de combinatie laten wegslepen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions