Transport Online - Politie vindt vijf Afghanen in vrachtwagentrailer [+foto]

Politie vindt vijf Afghanen in vrachtwagentrailer

Politie vindt vijf Afghanen in vrachtwagentrailer [+foto]
06-11-2020 13:40 | Criminaliteit | auteur Redactie

BERNBURG - Donderdag 5 november stond een Roemeense vrachtwagenchauffeur rond 10:20 uur bij een tankstation in het Duitse Bernburg toen hij klopgeluiden hoorde komen uit zijn trailer. Via zijn werkgever alarmeerde hij de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam en de trailer inspecteerde ontdekten ze vijf Afghanen zonder verblijfspapieren. De Afghanen in de leeftijd van 15, 17, 22, 28 en 30 jaar werden aangehouden. ook de 44-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens het verhoor van de Afghanen bleek dat ze voor deze smokkeloperatie tussen de 1500 en 2000 euro hadden betaald aan een tussenpersoon. Ze waren via Iran, Turkije, Griekenland, Bulgarije, Servië en Roemenië gereisd.

Nadat alle politieformaliteiten waren afgerond, werden de drie volwassen mannen, na overleg met de verantwoordelijke immigratiediensten, verwezen naar een opvangcentrum. De twee jongeren zijn overgedragen aan jeugdzorg.

Ook de vrachtwagenchauffeur werd weer in vrijheid gesteld. De verdenking van zijn betrokkenheid bij mensensmokkel kon niet worden bewezen. De politie is een onderzoek gestart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen