Clicky

 
Transport Online - De Jonge: niet zeven maar twintig extra grote teststraten

De Jonge: niet zeven maar twintig extra grote teststraten

De Jonge: niet zeven maar twintig extra grote teststraten
06-11-2020 13:24 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Er komen niet zeven, maar rond de twintig extra grote testlocaties verspreid over het land waar mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus. Dat heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gezegd tijdens een presentatie bij zo'n zogenoemde XL-teststraat in aanbouw op Rotterdam The Hague Airport.

De extra grote teststraten moeten de komende anderhalve maand zorgen voor grofweg een verdubbeling van de testcapaciteit. In eerste instantie worden duizend militairen ingezet om tests af te nemen, maar het is de bedoeling dat die uiteindelijk ook anderen gaan opleiden, bijvoorbeeld mensen die momenteel door de coronamaatregelen noodgedwongen thuis zitten.

De testlocaties, waar behalve Defensie ook het bedrijfsleven nauw bij betrokken is, zijn allereerst nog bedoeld voor mensen die klachten hebben. Zij kunnen straks sneller getest worden en hoeven ook minder lang op de uitslag te wachten, hoopt De Jonge. Later kunnen ook mensen zonder symptomen er terecht, bijvoorbeeld als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon of op reis zijn geweest naar een risicogebied.

Schiphol

Er komt onder meer een XL-testlocatie op Schiphol. Die is niet voor reizigers die terugkeren uit risicogebied. De teststraat is bedoeld als uitbreiding van de beschikbare landelijke testcapaciteit voor mensen met klachten.

Ook komen er nieuwe XL-testlocaties en snelteststraten bij de Jaarbeurs in Utrecht, Groningen Martini Plaza en op nog niet bekende locaties in Eindhoven, Twente en Zuid-Limburg.

Voor Friesland, Drenthe en Zeeland wordt onderzocht hoe sneltesten kunnen worden aangeboden op bestaande locaties. Die straten worden daarvoor uitgebreid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden