Clicky

 
Transport Online - Tussenstand verkiezingen VS: Biden nu voorbij Trump in Georgia

Tussenstand verkiezingen VS: Biden nu voorbij Trump in Georgia

Tussenstand verkiezingen VS: Biden nu voorbij Trump in Georgia
06-11-2020 10:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ATLANTA - [update 13:00 uur] De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft voorlopig zijn achterstand op president Donald Trump ingehaald in de cruciale swing state Georgia (16 kiesmannen). Biden heeft daar nu 49,4 procent van de getelde stemmen, minder dan 0,1 procent meer dan Trump. In absolute aantallen heeft Biden een voorsprong van 1096 stemmen. Er moet in Georgia nog ongeveer 1 procent van de stemmen worden geteld, ongeveer 50.000 stembiljetten.

Als Biden zijn voorsprong in de staten Arizona en Nevada, waar ook nog stemmen worden geteld, behoudt, wint hij de presidentsverkiezingen in ieder geval. In dat geval is verlies voor Biden in Georgia niet fataal.

Volgens de laatste tussenstanden heeft Biden de leiding in Arizona met 47.000 stemmen. In Nevada leidt Biden met een verschil van 11.000 stemmen. Trump leidt in Pennsylvania met een voorsprong van 18.000.

Biden staat nu op 253 kiesmannen tegen 214 voor Trump. Sommige media hebben de overwinning in staat Arizona al aan Biden gegeven en hebben hem op 264 kiesmannen staan. Dat zou betekenen dat de Democratische uitdager nog zes kiesmannen nodig heeft voor de overwinning. Trump moet alle nog resterende staten winnen om een tweede termijn te mogen vervullen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions