Clicky

 
Transport Online - Huiszoekingen in Duitsland in verband met aanslag Wenen

Huiszoekingen in Duitsland in verband met aanslag Wenen

Huiszoekingen in Duitsland in verband met aanslag Wenen
06-11-2020 10:34 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BERLIJN - De Duitse politie doet in verschillende plaatsen huiszoekingen vanwege het mogelijke verband van vier personen met de aanslag in Wenen. Volgens de politie wordt er gezocht in Osnabrück, Kassel en in de buurt van Hamburg.

"Er is geen vermoeden dat de verdachten direct betrokken zijn bij de aanslag, maar we hebben aanwijzingen dat de mensen bij wie we zoeken banden hadden met de aanslagpleger," zei een woordvoerder van de politie. Ze zouden meerdere malen contact met hem hebben gehad.

Twee van de mannen zouden hem in de zomer zelfs in Wenen hebben ontmoet, zeiden het Duitse federale parket en de federale recherche (BKA). Er zijn nog geen arrestaties verricht. De man uit Kassel en één uit Osnabrück waren volgens persbureau DPA van 16 tot 20 juli in Wenen. Daar ontmoetten ze de latere aanslagpleger verschillende keren.

De dader, een 20-jarige geradicaliseerde moslim, schoot maandagavond vier personen dood en verwondde meer dan twintig anderen in hartje Wenen. Hij werd gedood door de politie. De aanslag was het werk van één persoon en werd geclaimd door terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De dader zou deel uitmaken van een radicaal-islamistisch netwerk dat zich uitstrekt tot buiten Oostenrijk.

De politie rekent de vier mannen uit Duitsland, die tussen de 19 en 25 jaar oud zijn, ook tot deze islamitische kring, meldt het Duitse persbureau DPA. Twee van hen komen uit Osnabrück. De andere huiszoekingen vonden plaats in Kassel en in het district Pinneberg (Sleeswijk-Holstein).

Volgens informatie van het blad Der Spiegel was de man uit Sleeswijk-Holstein bij de politie bekend en zou hij eerder met zijn gezin in Wenen hebben gewoond. Twee jaar geleden veroordeelde de rechtbank in Hamburg hem tot een voorwaardelijke straf wegens een mislukte poging om samen met andere islamisten naar Syrië te reizen.

In Oostenrijk zijn vijftien mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag of banden met de terrorist. In Zwitserland zitten ook twee mensen op dezelfde verdenking vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden