Transport Online - 18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in onderzoek bedreiging leraar

18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in onderzoek bedreiging leraar

18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in onderzoek bedreiging leraar
06-11-2020 09:08 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de bedreigingen richting het Emmauscollege in Rotterdam en een docent van die school. De vrouw wordt verdacht van opruiing. Ze zou een bericht op sociale media hebben gezet waardoor zij anderen heeft aangezet "tot het plegen van strafbare feiten richting de school en docent", meldt de politie.

Omdat het onderzoek nog loopt, doen het Openbaar Ministerie en de politie geen verdere mededelingen.

De leraar van de school in de Rotterdamse wijk Oosterflank is vanwege de bedreigingen ondergedoken. De bedreigingen werden geuit vanwege een spotprent die hij in de klas had hangen. Op de spotprent, gemaakt door cartoonist Joep Bertrams, staat een onthoofde man afgebeeld in een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd. Bertrams maakte de spotprent na de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

Godslastering

Een aantal leerlingen van de school zag er de profeet Mohammed in. Ze eisten dat de tekening zou worden verwijderd, omdat het 'godslastering' zou zijn. Een foto van de tekening in het schoollokaal verscheen op internet, waarna bedreigingen aan het adres van de leraar snel volgden.

Onderwijsminister Arie Slob (Basisonderwijs) vindt het verschrikkelijk dat een docent moet onderduiken na een les over vrijheid van meningsuiting, schreef hij donderdag op Twitter. "We staan vierkant achter deze leraar", aldus Slob.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen