Clicky

 
Transport Online - Aanvragen belastinguitstel bedrijven in september fors gestegen

Aanvragen belastinguitstel bedrijven in september fors gestegen

Aanvragen belastinguitstel bedrijven in september fors gestegen
05-11-2020 19:16 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Het aantal Nederlandse bedrijven dat uitstel van belastingbetaling heeft aangevraagd vanwege de coronacrisis, is in september fors toegenomen. Dat komt door de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet en de aanvraagdeadline van 1 oktober, meldt de Belastingdienst.

Het kabinet heeft eerder deze week de aanvraagtermijn voor belastinguitstel verlengd tot 1 januari. Daardoor konden de ruim 4000 aanvragen die na de deadline van 1 oktober waren binnengekomen, alsnog worden verwerkt.

Nederlandse bedrijven die uitstel van belastingbetaling hebben gekregen vanwege de coronacrisis, hebben samen een schuld staan van ruim 11 miljard euro. In totaal hebben tot nu toe ruim 250.000 ondernemers de regeling gebruikt. Een vijfde daarvan heeft zijn belastingschuld inmiddels afbetaald. Op 1 januari vervalt het uitstel en moeten ondernemers hun nieuwe betalingsverplichtingen, zoals de btw-aangifte over het laatste kwartaal van 2020, weer betalen.

Voor de opgebouwde schuld krijgen ze meer tijd. Pas in juli volgend jaar moeten bedrijven beginnen met het terugbetalen van hun achterstand. Daar krijgen ze vervolgens drie jaar de tijd voor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden