Transport Online - 'EasyJet praat met Duitsland over staatssteun'

'EasyJet praat met Duitsland over staatssteun'

'EasyJet praat met Duitsland over staatssteun'
05-11-2020 14:02 | Buitenland | auteur ANP

DÜSSELDORF - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet praat volgens het Duitse zakentijdschrift WirtschaftsWoche met de Duitse regering over financiële steun vanwege de coronacrisis. Het tijdschrift citeert topman Johan Lundgren van het Duitse bedrijf dat de gesprekken "voorspoedig verlopen".

EasyJet spreekt tegen dat het bedrijf formeel om financiering vanuit de Duitse overheid heeft gevraagd. Wel geeft het bedrijf aan regelmatig contact te hebben met overheden van de landen waarin easyJet actief is. Dat gaat bijvoorbeeld over de meer generieke steunmaatregelen voor bedrijven die veel omzet zijn misgelopen door de pandemie, waar de maatschappij wel degelijk gebruik van heeft gemaakt.

EasyJet heeft in Duitsland een basis in Berlijn. Daar werken zo'n duizend mensen. De Britse vliegmaatschappij, die ook een basis voor circa 300 medewerkers heeft op Schiphol, deed onder andere in Nederland een beroep op de NOW-regeling voor looncompensatie. Het UWV keerde dit voorjaar een voorschot van ruim 2,7 miljoen euro aan loonsubsidies uit, blijkt uit het voorlopige register van de uitkeringsinstantie.

Luchtvaartmaatschappijen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Door negatieve reisadviezen en gesloten grenzen worden nog altijd minder dan de helft van de vluchten uitgevoerd ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen