Clicky

 
Transport Online - LNG containerschip Jacques Saade komt op 11 november aan in Rotterdam

LNG containerschip Jacques Saade komt op 11 november aan in Rotterdam

LNG containerschip Jacques Saade komt op 11 november aan in Rotterdam
05-11-2020 10:52 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Woensdag 11 november is een topdag voor de energietransitie in de Rotterdamse haven. Dan arriveert ’s avonds voor de eerste maal Jacques Saade bij RWG in de haven van Rotterdam. Dit is het nieuwe vlaggenschip van CMA CGM, de Franse scheepseigenaar die als eerste containerrederij een belangrijk deel van zijn vloot laat varen op LNG (vloeibare aardgas), een aanzienlijke schonere brandstof dan het gangbare stookolie.

Jacques Saade is ook het eerste door LNG aangedreven schip met een capaciteit van meer dan 23.000 TEU containers aan boord. CMA CGM laat nog acht van deze ULCV’s (Ultra Large Container Vessels) bouwen door Hudong - Zhonghua Shipbuilding, een volle dochteronderneming van China State Shipbuilding Corporation. In 2022 wil de rederij een vloot van twintig op LNG aangedreven schepen in de vaart hebben: negen 23.000 TEU schepen; vijf 15.000 TEU schepen en zes 14.000 TEU schepen.

LNG hub

Voor het Havenbedrijf is de aankomst van de Jacques Saade een belangrijke mijlpaal. 'CMA CGM ondersteunt net als wij de transitie van stookolie naar vloeibaar aardgas (LNG) als brandstof voor de scheepvaart. LNG is op dit moment de schoonste brandstof die voor dit type schepen schaalbaar en betaalbaar is. Bovendien ondersteunt de komst van de nieuwe LNG aangedreven schepen het streven van het Havenbedrijf om een belangrijke hub te zijn voor de import, export, opslag en bunkering van LNG. Het is een eer dat de negen nieuwe schepen jaarlijks zo’n 300.000 m3 LNG in Rotterdam komen bunkeren. Dat is ook goed voor de op- en overslag van LNG', aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats