Clicky

 
Transport Online - Trump: zeer raar dat mijn voorsprong verdween

Trump: zeer raar dat mijn voorsprong verdween

Trump: zeer raar dat mijn voorsprong verdween
04-11-2020 18:05 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Trump noemt het zeer vreemd dat hij bij het tellen van de stemmen vaak stevig op voorsprong stond, maar dat die voorsprong "op magische wijze" verdween. Volgens hem gebeurde dat in veel belangrijke staten die in bijna alle gevallen door de rivaliserende Democraten worden geleid en gecontroleerd.

Trump uit zijn beschuldigingen in een eerste tweet na de verkiezingsdag. Hij heeft het over stembiljetten die plotseling opdoken en zijn voorsprong teniet zouden hebben gedaan. Hij haalt ook uit naar opiniepeilers, die "helemaal en historisch" de plank missloegen.

Twitter plaatste vrijwel meteen een waarschuwing bij de tweet omdat het bedrijf vindt dat (een deel van) de tekst omstreden is en mogelijk misleidend. Dat leidde weer tot een woedende tweet van Trump in hoofdletters: "Waar gaat dit allemaal over?"

Joe Biden

Trumps uitdager, de Democraat Biden, meldde zich ook terug op Twitter na de slopende verkiezingsdag, omdat nog steeds niet duidelijk is wie de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. "We rusten niet voordat ieders stem is geteld", aldus Biden.

Het Biden-team had al fel uitgehaald naar Trump, die de overwinning had geclaimd en had opgeroepen het (tellen van de) stemmen te stoppen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions