Clicky


Luchtvrachtvervoer in september verder hersteld

Luchtvrachtvervoer in september verder hersteld
04-11-2020 17:30 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - De vrachtluchtvaart heeft het in september weer iets beter gedaan dan een maand eerder. Dat meldt luchtvaartbrancheorganisatie IATA. De Europese en Aziatische luchtvaart hadden het zwaarder dan die in Noord-Amerika, waar de vraag met 1,5 procent toenam.

Wereldwijd daalde de vraag naar luchtvrachtvervoer, die wordt gemeten in tonnen vracht per kilometer, met 8 procent op jaarbasis. In augustus lag de vraag nog ruim 12 procent achter bij een jaar eerder.

De capaciteit nam in september met 25 procent af, onder meer omdat de laadruimte van passagiersvliegtuigen, waarvan er minder in de lucht zijn, grotendeels wegviel. Omdat de capaciteit zoveel harder terug is gelopen dan de vraag, duidt dit volgens IATA op een ernstig gebrek aan capaciteit in de markt.

In Europa was de vraag naar ruimte voor luchtvracht 15,7 procent lager, waarmee alleen Latijns-Amerika het slechter deed. In Noord-Amerika steeg de vraag op jaarbasis. Volgens IATA komt dat omdat Amerikanen meer spullen kochten in Azië, waardoor er vrachtvluchten nodig waren op die routes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions