Transport Online - 'Maradona ondergaat met spoed hersenoperatie'

'Maradona ondergaat met spoed hersenoperatie'

'Maradona ondergaat met spoed hersenoperatie'
03-11-2020 20:30 | Sport | auteur ANP/RTR

LA PLATA - Diego Maradona zou in het ziekenhuis in La Plata met spoed een hersenoperatie moeten ondergaan. De 60-jarige Argentijn zou in zijn hoofd een bloeding hebben opgelopen. Dat meldden diverse media in Argentinië en Spanje. De ingreep zou binnen enkele uren moeten plaatsvinden. Ook persbureau Reuters komt met het nieuws en baseert zich daarbij op een bron, die op de hoogte is van de situatie rond de voormalige wereldster.

Het alarmerende nieuws over Maradona volgde een paar uur na een redelijk optimistische verklaring van zijn lijfarts Leopoldo Luque. Volgens de dokter herstelt zijn patiënt goed in de kliniek waar hij maandag was opgenomen met verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Een gevolg van psychische klachten, aldus Luque.

"Hij ondergaat nog steeds medische testen. Hij zal ook een langdurige behandeling moeten ondergaan. Ik hoop in elk geval dat hij zeker tot en met woensdag in het ziekenhuis wil blijven", zei Luque, die ontkende dat de zwakke gezondheidstoestand van Maradona iets te maken had met het coronavirus.

Bijna 60 jaar oud

Volgens de dokter voelde de voormalige superster van onder meer Napoli, FC Barcelona en Boca Juniors zich al een tijdje niet lekker. Maradona vierde vrijdag zijn 60e verjaardag.

"Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", legde Luque uit. "Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daaronder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen. Diego is iemand die soms geweldig is en soms niet zo. Het zou 10.000 keer beter met hem kunnen gaan. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn."

Hij liet zich op zijn 60e verjaardag nog wel even zien op het veld bij Gimnasia y Esgrima, de club uit La Plata waar hij als trainer werkt. Maradona maakte een broze en verwarde indruk. Hij moest door begeleiders van de club worden ondersteund. De ploeg van Maradona won op zijn verjaardag met 3-0, maar de jarige ging al tijdens de wedstrijd naar huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen