Clicky


Ajax met Tadic, Onana en Gravenberch aan de aftrap

Ajax met Tadic, Onana en Gravenberch aan de aftrap
03-11-2020 20:18 | Sport | auteur ANP

HERNING - Aanvoerder Dusan Tadic, doelman André Onana en Ryan Gravenberch staan om 21.00 uur voor Ajax aan de aftrap voor het uitduel met FC Midtjylland in de Champions League. Het drietal reisde maandagavond later dan hun ploeggenoten naar Denemarken na een positieve coronatest. Zij zijn inmiddels toch speelgerechtigd na een negatieve test en toestemming voor de Deense autoriteiten.

Tadic, Onana en Gravenberch testten aanvankelijk positief, vermoedelijk vanwege achtergebleven restjes van het virus waarmee ze in een eerder stadium besmet waren. Een hertest zorgde voor opluchting in het Amsterdamse kamp. Vervolgens gaven de UEFA en de Deense autoriteiten ook groen licht

Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg testten maandag ook positief. Zij mochten dinsdagmiddag alsnog naar Denemarken vliegen, na een negatieve test. Zij hadden geen tijd meer om naar het spelershotel te komen en gingen rechtstreeks naar het stadion. Klaassen en Stekelenburg starten op de bank, vanwege de uiterst rommelige voorbereiding. Ook Zakaria Labyad start na een positieve test als reserve.

Ajax hoopt de komende dagen meer duidelijkheid te krijgen over hoe het komt dat zo veel spelers maandag positief getest zijn.

Dusan Tadic is de spits van Ajax in Herning. Lassina Traoré start op de bank. Ook Jurgen Ekkelenkamp heeft een basisplaats bij de koploper van de eredivisie.

Opstelling:

Midtjylland: Andersen; Andersson, Sviatjenko, Scholz en Paulinho; Onyeka en Cajuste; Dreyer, Sisto en Mabil; Kaba.

Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind en Tagliafico; Ekkelenkamp, Martínez en Gravenberch; Antony, Tadic en Promes.