Clicky


 


Loshangende deel metrostel Spijkenisse weggetakeld

Loshangende deel metrostel Spijkenisse weggetakeld
03-11-2020 19:53 | Algemeen | auteur ANP

SPIJKENISSE - Het overhangende deel van het metrostel in Spijkenisse staat inmiddels op de grond. De brandweer en een kraanbedrijf hebben het voorste gedeelte van het metrostel dinsdag rond 17.30 uur losgemaakt en daarna naar beneden getakeld.

Het metrostel wordt op een dieplader gehesen en afgevoerd naar de Waalhaven in Rotterdam waar het wordt onderzocht door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In de voorste wagon zit de zwarte doos van het metrostel. Woensdag worden de werkzaamheden in Spijkenisse hervat, aldus RijnmondVeilig.

Het voorste deel van de metro kwam in de nacht van zondag op maandag op een kunstwerk in de vorm van een walvisstaart terecht. Het metrostel hing ongeveer 10 meter boven de grond en het overhangende deel weegt volgens vervoerbedrijf RET 22.000 kilo. Er zaten geen passagiers in de metro. De bestuurder is niet gewond geraakt. Hij is door de politie verhoord en mocht daarna naar huis.

Het optillen duurde wat langer dan verwacht omdat er aan de onderkant van het metrostel meer verwrongen staal zat dan gedacht. Daardoor konden de specialisten er minder goed bij. Enkele stukken vielen in het water bij de metrobaan toen de wagon een stukje werd opgehesen. Op beelden van RTV Rijnmond is te zien dat de metershoge walvisstaart beschadigd is geraakt aan de bovenkant.

Foto's

  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • J.Roeland
    DE RIJKE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats