Clicky

 
Transport Online - Rutte: advies is weer even om thuis te blijven

Rutte: advies is weer even om thuis te blijven

Rutte: advies is weer even om thuis te blijven
03-11-2020 19:16 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De komende twee weken geldt een "verzwaringspakket", bovenop de gedeeltelijke lockdown die al geldt. Het devies wordt weer: "Blijf thuis". Het kabinet roept ook op niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland te vermijden. De aanvullende maatregelen gelden zeker de komende twee weken en de oudere maatregelen blijven in stand tot medio december, kondigde premier Mark Rutte aan. De nieuwe maatregelen gaan woensdag om 22.00 uur in.

De langer durende maatregelen zijn moeilijk voor de horeca, evenementensector en sport, erkende Rutte, maar "we moeten het zo snel mogelijk achter ons laten, dat is ook beter voor deze sectoren", zei hij.

De maximale groepsgrootte buiten wordt teruggebracht naar twee personen. Dat was vier. Huishoudens en kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Bij overtreding kun je een boete krijgen, zei Rutte. Thuis mogen mensen de komende tijd maximaal twee gasten ontvangen, in plaats van drie nu. Ook hier geldt dat kinderen daarvan uitgezonderd zijn.

Om toe te gaan naar minder beweging, minder contacten en minder samenkomsten gaan alle publiek toegankelijke plaatsen voor twee weken dicht. Het gaat bijvoorbeeld om theaters en buurthuizen, musea, pretparken en dierentuinen. Winkels en kappers blijven open. Individueel sporten mag ook, maar groepslessen volgen op sportscholen kan voorlopig niet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats