Transport Online - Eerste Boeing 747 van Lufthansa vertrokken van Twente Airport

Eerste Boeing 747 van Lufthansa vertrokken van Twente Airport

Eerste Boeing 747 van Lufthansa vertrokken van Twente Airport
03-11-2020 17:46 | Algemeen | auteur ANP

ENSCHEDE - De eerste van zes jumbojets van Lufthansa is dinsdagmiddag vertrokken van Twente Airport. De zes Boeings stonden sinds afgelopen zomer op het terrein geparkeerd maar dreigden niet te mogen vertrekken omdat het vliegveld niet aan de veiligheidseisen voldeed.

De eerste Boeing 747 is rond 16.30 uur probleemloos vertrokken, zei Jan Schuring, directeur van het vliegveldterrein dinsdag. Afgelopen donderdag zou in Zwolle een kort geding dienen waarmee Twente Airport het vertrek van de vliegtuigen wilde afdwingen. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport kunnen dergelijke vliegtuigen wel op dit terrein landen, maar voldeed de landingsbaan niet aan de eisen voor vertrek. Met aanvullende maatregelen werd afgelopen week alsnog toestemming verleend. Zo vertrekken de vliegtuigen met een minimale hoeveelheid brandstof om ze lichter te maken.

De zes vliegtuigen waren afgelopen zomer mede door de coronacrisis overtallig geworden bij Lufthansa. Inmiddels zijn ze door de vliegmaatschappij verkocht. De voormalige luchtvaartbasis wordt gebruikt voor zakelijk en recreatief vliegverkeer en het testen van vliegtuigen en drones. Ook worden er vliegtuigen gesloopt. Het vertrek van het eerste vliegtuig werd stilgehouden om een oploop aan vliegtuigspotters te voorkomen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,896
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen