Clicky


Forse uitbreiding voor Bleckmann op bestaande locatie in het Amsterdamse havengebied

Forse uitbreiding voor Bleckmann op bestaande locatie in het Amsterdamse havengebied
03-11-2020 16:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Bleckmann, de specialist in end-to-end logistieke oplossingen voor mode- en lifestylemerken, tekent langetermijncontract met stedelijk logistiek investeringsplatform Crossbay voor uitbreiding van het bestaande distributiecentrum in het Amsterdamse havengebied. In het gebouw zal flink worden geïnvesteerd door de samenwerkende partijen met als doel verdubbeling van de bestaande gebouwcapaciteit (tot 40.000 vierkante meters opslagcapaciteit). Daarmee zal Bleckmann in staat zijn om toekomstbestendige oplossingen aan zijn huidige en nieuwe klanten te bieden.

Bleckmann exploiteert het pand inmiddels ruim tien jaar. Met het voortzetten van de langetermijnverbintenis met Crossbay, eigenaar van het gebouw sinds juli 2020, benadrukt Bleckmann het belang van de vestiging in Amsterdam als onderdeel van zijn snelgroeiende Europese netwerk. Gebouweigenaar Crossbay is het last mile logistieke investeringsfonds van MARK (voorheen bekend als toonaangevend investeringsmanager Meyer Bergman).

De voorgenomen investeringen ondersteunen de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Bleckmann, die vragen om meer capaciteit voor de verwerking van sterk groeiende logistieke volumes van zijn bestaande en toekomstige klanten. Concreet krijgt het gebouw een aanzienlijke uitbreiding van het aantal dokdeuren en worden extra mazzaninevloeren gebouwd om de bestaande vloeroppervlakte nagenoeg te verdubbelen. Hiermee kan Bleckmann zijn activiteiten in het Amsterdamse distributiecentrum verder uitbreiden en toespitsen op zowel B2B als e-commerce fulfilment.

Met deze investeringen ondersteunt Bleckmann de continue groei van bestaande en nieuwe (internationale) klanten binnen hun B2B- en B2C-kanalen, in binnen- en buitenland. De bedrijfsontwikkeling van Bleckmann in de regio Amsterdam creëert daarnaast extra werkgelegenheid.

“Zowel Crossbay als Bleckmann beschouwen de regio Amsterdam vanuit eigen perspectief als een strategische locatie. Op efficiënte en professionele wijze is vernieuwing van de overeenkomst tot stand gekomen met als resultaat een toekomstbestendige samenwerking voor zowel Crossbay als Bleckmann”, aldus Mark van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann.

“Bleckmann is een perfect voorbeeld van een last mile logistieke specialist die ruimte nodig heeft in een logistieke faciliteit dicht bij stedelijk gebied. De pandemie heeft bewezen dat last-mile-logistiek cruciaal is voor het functioneren van onze moderne economie. Hoewel er altijd behoefte zal zijn aan fysieke winkels, heeft het coronavirus het koopgedrag van mensen ongetwijfeld fundamenteel veranderd. Er zal een permanente verschuiving plaatsvinden naar online winkelen, wat de Europese toename van e-commerce verder aanwakkert en de vraag naar last-mile-faciliteiten dichter bij de klant zal vergroten. Dat is precies wat Crossbay beoogt en Bleckmann doet”, zegt Marco Riva, hoofd van Crossbay bij MARK.