Clicky

 
Transport Online - VNV en KLM zijn akkoord

VNV en KLM zijn akkoord

VNV en KLM zijn akkoord
03-11-2020 16:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BADHOEVEDORP - KLM en de VNV hebben elkaar opnieuw gevonden in afspraken rondom aanpassing van de cao en bezuinigingen die nodig zijn in deze crisisperiode. De eerdere bezuinigingsafspraken van de vliegers blijven overeind. Daarnaast is een commitment vormgeven en van context voorzien voor na die periode en in relatie tot de staatssteun. Daarmee geven wij rekenschap van de bezwaren die de overheid had met de afspraken van de vakbonden.

De VNV heeft met KLM in de afgelopen dagen overleg gevoerd om bezwaren weg te nemen die ontstonden door het akkoord dat op 31 oktober moest worden gegeven op een nieuw commitment.

VNV-voorzitter Willem Schmid licht toe: “Het is goed dat nu de weg is vrijgemaakt voor de financiële steun waarmee we KLM door de crisis kunnen loodsen en het is noodzakelijk om de rust terug te laten keren rondom ons bedrijf. De KLM heeft ons inzicht verschaft en context geboden waardoor wij nu wel hebben kunnen overgaan tot het tekenen voor het gewenste commitment voor na de looptijd van de eerdere bezuinigingsafspraken. Hierbij is ook aanvullende ruimte gegarandeerd voor sociale partners om te komen tot een verantwoorde, passende invulling in de komende jaren.”

Ondanks de zeer gewaardeerde steun die nu aan KLM wordt verstrekt blijven de uitdagingen groot. De VNV hoopt en verwacht dat alle KLM-ers en betrokkenen in gezamenlijkheid de uitdagingen die nog voor ons liggen zullen tegemoet treden. Voor een gezonde toekomst van KLM.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden