Clicky


'Zeven slachtoffers aanslag Wenen nog in levensgevaar'

'Zeven slachtoffers aanslag Wenen nog in levensgevaar'
03-11-2020 10:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

WENEN - Zeven gewonde slachtoffers van de terroristische aanslag in Wenen verkeren nog in levensgevaar. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA op basis van een ziekenhuiswoordvoerder. Vier slachtoffers kwamen om het leven en zeker zeventien mensen raakten gewond. Een van de daders werd doodgeschoten.

Dinsdagochtend arresteerde de politie meerdere mensen in verband met de aanslag van maandagavond. Ook werden meerdere huizen doorzocht in Wenen en het nabijgelegen Sankt Pölten. Het gaat volgens de Oostenrijkse krant Kurier om woningen van bekenden van de gedode dader. De huiszoekingen zouden te maken hebben met een mogelijk radicaal islamitische Tsjetsjeense gemeenschap, meldt de krant.

Volgens de politie zijn er mogelijk nog daders op de vlucht. Oostenrijkers moeten binnenblijven. De schutter die is gedood was zwaarbewapend.

Duitsland maakte bekend strenger te gaan controleren aan de Oostenrijkse grens. Oostenrijk en Tsjechië intensiveerden de grenscontroles kort na de aanslag al, als preventieve maatregel.

Een journalist van het Oostenrijkse medium Falter meldt dat hij de identiteit van de gedode terrorist heeft achterhaald. Het zou gaan om een 20-jarige man die is geboren in Wenen en roots heeft in Albanië. Hij zou volgens de journalist bekend zijn geweest bij de veiligheidsdiensten, omdat hij naar Syrië wilde gaan.