Clicky


 


Politie houdt klopjacht na mogelijke terreuraanslag in Wenen

Politie houdt klopjacht na mogelijke terreuraanslag in Wenen
02-11-2020 23:08 | Buitenland | auteur ANP

WENEN - De politie van Wenen maakte maandagavond laat nog steeds jacht op een of meerdere daders van een mogelijke terreuraanslag in de binnenstad. Er zijn meldingen van doden en gewonden.

Volgens de politie is er op zes plekken geschoten. Het gaat om meerdere, met geweren bewapende verdachten. Er is een dodelijk slachtoffer en meerdere zwaargewonden, onder wie een agent. Een van de daders werd doodgeschoten, aldus de politie.

De minister van Binnenlandse Zaken spreekt over een klaarblijkelijke terreurdaad. Volgens media zou een agent zijn beschoten die een synagoge bewaakte. Maar ook tijdens schotenwisselingen tussen daders en politie werd een agent geraakt. Er zou ook op burgers zijn geschoten.

Volgens een woordvoerder van het ministerie waren de plekken waar is geschoten allemaal in de buurt van de straat met de synagoge. Hij kon niet bevestigen, maar ook niet uitsluiten dat er een dader is met een bomgordel.

Volgens een verslaggever van de omroep ORF worden er zeker vijftien gewonden behandeld in ziekenhuizen. Zeven zouden er ernstig aan toe zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions