Transport Online - Berging metro Spijkenisse begint dinsdagochtend

Berging metro Spijkenisse begint dinsdagochtend

Berging metro Spijkenisse begint dinsdagochtend
02-11-2020 17:34 | Ongevallen | auteur ANP

SPIJKENISSE - Het bergen van de metro die afgelopen nacht bij station De Akkers in Spijkenisse door een stootblok is geschoten, gaat dinsdagochtend verder. Omstreeks 6.30 uur wordt begonnen met het aanbrengen van hijsstroppen om het metrostel dat ongeveer 10 meter boven de grond hangt, meldt de veiligheidsregio.

Het metrostel belandde op een kunstwerk: de staart van een walvis die uit water steekt. In de metro zaten geen passagiers. De bestuurder is niet gewond geraakt en heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten. Hij is aangehouden en wordt verhoord. "Dat is standaardprocedure bij dit soort zware incidenten", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Onderzocht wordt hoe de metro door het stootblok heeft kunnen rijden.

Specialisten van een kraanbedrijf, de gemeente en de RET hebben een plan opgesteld om het metrostel veilig te verwijderen. De gemeente is bezig met het weghalen van struiken, het rooien van vier bomen en het tijdelijk dempen van een sloot in de buurt van het station. Ook komen er rijplaten om ruimte te maken voor een kraan die het metrostel moet weghalen.

De veiligheidsregio heeft mensen opgeroepen hulpverleners de ruimte te geven en niet naar de plek te komen waar de metro door het stopblok is geschoten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions