Clicky

 
Transport Online - Groot-Brittannië gaat voor een maand grotendeels in nieuwe lockdown

Groot-Brittannië gaat voor een maand grotendeels in nieuwe lockdown

Groot-Brittannië gaat voor een maand grotendeels in nieuwe lockdown
31-10-2020 20:32 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - In de strijd tegen het coronavirus gaat Groot-Brittannië voor de tweede keer grotendeels op slot. De nieuwe lockdown gaat donderdag in en duurt tot 2 december. De ruim 56 miljoen inwoners moeten zo veel mogelijk thuis blijven.

Premier Boris Johnson zegt met de maatregel onder meer te willen voorkomen dat artsen en verplegers gedwongen worden te kiezen welke patiënten ze nog kunnen behandelen. Het virus verspreidt zich zelfs sneller dan in de somberste schattingen van wetenschappers. "We moeten nederig zijn tegenover de natuur", aldus Johnson.

Alle niet-noodzakelijke winkels moeten dicht. Maar in tegenstelling tot de lockdown van afgelopen voorjaar mogen onderwijsinstellingen, zoals scholen en universiteiten, openblijven.

In het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland) is het aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie opgelopen tot boven de 1 miljoen.

De Oostenrijkse regering kondigde ook een reeks beperkingen aan om het tij te keren. Voor de inwoners komt er vanaf dinsdag onder meer een spertijd van 20.00 uur tot 06.00 uur.

Ook grote delen van Portugal gaan weer deels op slot. Thuiswerken wordt de regel. Inwoners mogen alleen nog naar buiten voor werk, school of boodschappen. De lockdown treft 70 procent van de bevolking, onder wie de inwoners van de grote steden Lissabon en Porto.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden