Transport Online - Eerste toestellen landen op nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg Airport

Eerste toestellen landen op nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg Airport

Eerste toestellen landen op nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg Airport
31-10-2020 15:02 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR/AFP

BERLIJN - De eerste vliegtuigen met passagiers zijn zaterdag geland op Berlin Brandenburg Airport (BER), de nieuwe luchthaven van Berlijn. Het vliegveld had eigenlijk al negen jaar geleden moeten opengaan.

Vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappijen Easyjet en Lufthansa waren de eerste toestellen die op BER arriveerden. Tientallen klimaatactivisten betoogden bij het nieuwe vliegveld en droegen borden met teksten als "vliegen is zo gisteren" en "opening geschrapt door de klimaatcrisis".

BER vervangt de luchthavens Tegel en Tempelhof. Tegel sluit naar verwachting op 8 november, Tempelhof ging al in 2008 dicht.

De bouw van het nieuwe vliegveld begon in 2006. Het zou eigenlijk in 2011 moeten opengaan, maar door onder meer technische problemen en andere tegenslagen ontstond een forse vertraging. Ook liepen de kosten met miljarden op. Onder meer het terugdringen van geluidhinder, onverwachte bouwrisico's en het langere gebruik van de luchthaven Tegel zorgden voor extra kosten

Door de coronacrisis komt de opening van BER op een ongelukkig moment. Verscheidene luchtvaartmaatschappijen hebben het aantal vluchten verkleind, vanwege de reisbeperkingen door de pandemie. Het vliegveld verwacht de komende weken dagelijks slechts enkele duizenden passagiers. Daarom gaat Terminal 2 voorlopig nog niet open.

De terminal voor regeringstoestellen is woensdag al in gebruik genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,655
Diesel1,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions