Clicky

 
Transport Online - Mogelijke aanslagpleger aangehouden bij Parijs

Mogelijke aanslagpleger aangehouden bij Parijs

Mogelijke aanslagpleger aangehouden bij Parijs
29-10-2020 17:00 | Buitenland | auteur ANP

SARTROUVILLE/LYON - De Franse politie heeft in een voorstad van Parijs een man aangehouden die kennelijk van plan was een aanslag op een plaatselijke kerk te plegen. De politie werd gewaarschuwd door zijn vader nadat de jongeman met de auto was vertrokken met de mededeling "zoiets als in Nice" te gaan doen, berichtte de krant Le Parisien. De man kon korte rijd later worden gearresteerd vlakbij de kerk.

In het centrum van Lyon is een jongeman aangehouden die met een lang mes een tram wilde binnengaan. Volgens plaatselijke media gaat het om een 26-jarige man met psychiatrische problemen. Het zou om een Afghaan gaan die na zijn arrestatie verklaarde dat hij stemmen had gehoord die hem zeiden te gaan doden. Het was een mes van 30 centimeter lang.

Eerder op de dag viel een man van volgens de media Noord-Afrikaanse origine mensen met een mes aan in de basiliek Notre-Dame van Nice. Het gaat naar het zich laat aanzien om een terroristische aanslag. Drie mensen zijn door de dader vermoord en zes gewond geraakt. De aanslagpleger is neergeschoten door de politie die een onderzoek heeft ingesteld naar moord als onderdeel van een terroristische aanslag.

Het is al de derde keer dat Nice met dit geweld te maken heeft. In februari 2015 viel een crimineel en jihadist militairen met een mes aan die de wacht hielden bij een joods centrum, vlakbij de basiliek. In 2014 vielen op de nationale feestdag (14 juli) bijna negentig doden toen een 31-jarige Tunesische jihadist inreed op een menigte.

Over de motieven van de dader van donderdag, die na zijn arrestatie Allahu akbar schreeuwde, staat nog niks vast. De Franse president Macron heeft zich de woede van moslimextremisten op de hals gehaald met zijn reactie op de terroristische moord eerder deze maand op een leraar in Conflans-Sainte-Honorine, vlakbij Sartrouville.

In delen van de islamitische wereld wordt van woensdagavond tot donderdagavond de geboorte van de moslimprofeet Mohammed herdacht. Een Franse moslimraad heeft opgeroepen geen vieringen houden. De verjaardag, Mawlid al-Nabi, is vooral in Noord-Afrika een belangrijke islamitische feestdag, maar door de vele coronamatregelen zijn evenementen er al afgelast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden