Clicky


VSDV bestelt zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers

VSDV bestelt zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers
29-10-2020 11:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZWAAGDIJK - Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers getekend. De trucks worden ingezet voor regionale winkeldistributie. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV (Van Straalen de Vries) over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens. De zes nieuwe Volvo FM LNG-trucks worden voornamelijk ingezet voor bevoorrading van PLUS Retail. De supermarkt met winkels verspreid over Nederland kiest bewust voor de inzet van schoner transport.

“De Volvo FM LNG past uitstekend binnen ons wagenpark. De trucks zijn uiteraard schoon, maar hebben tegelijkertijd ook een lage instap en een uitstekend zichtveld. Een ideale truck voor winkeldistributie waar veelvuldig in drukke straten gemanoeuvreerd moet worden, waardoor er meer schades kunnen ontstaan en chauffeurs meerdere keren per dag in- en uitstappen. Door deze stap willen wij de schades verminderen”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Bovendien eisen steeds meer opdrachtgevers dat wij als vervoerder schone transportoplossingen aanschaffen. Elektrische trucks zijn voor onze zware inzet nog niet uitgebreid inzetbaar, maar LNG is een uitstekende oplossing waar wij de komende jaren alle vertrouwen in hebben. LNG is voor ons en voor onze opdrachtgevers een investering gericht op duurzaamheid”, besluit Rober van Straalen.

De nieuwe LNG-trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht. Naast de nieuwe modellen op LNG levert Volvo Trucks ook nog de huidige FH en FM in LNG. Deze trucks zijn op voorraad en daarmee snel beschikbaar.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions