Clicky


Beequip biedt nu leaseoplossing voor elektrische bedrijfswagens

Beequip biedt nu leaseoplossing voor elektrische bedrijfswagens
29-10-2020 08:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Als eerste merkonafhankelijke financier biedt leasemaatschappij Beequip leaseoplossingen aan voor elektrische bedrijfswagens. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de transportmarkt wordt door de Rotterdamse club met veel enthousiasme ondersteund. Aanjager binnen het bedrijf, Ricardo Huisden, licht toe: “Bij Beequip zeggen we ‘equipment first’. Heel gaaf dat we klanten die zich oriënteren om de stap naar elektrisch te maken nu een passende leaseoplossing kunnen bieden.”

Elektrisch rijden is één van de belangrijkste (relatief) nieuwe manieren van transport. Waar de automarkt al 5 tot 10 jaar geleden begon met deze transitie, is elektrificatie binnen de traditionele wegtransportmarkt (vrachtwagens en bedrijfswagens) nu volop in ontwikkeling. Emissie-vrije zones, technologische ontwikkelingen en de coronacrisis spelen een belangrijke rol.

De ‘nieuwe standaard’ binnen transport

“We waren al langer de ontwikkelingen in de markt in de gaten aan het houden”, vertelt Ricardo Huisden. Huisden werkt bij Beequip als Lease Officer gespecialiseerd in wegtransport. In zijn rol helpt hij MKB-ondernemers in Nederland groeien door het aanbieden van leaseoplossingen voor hun zware materieel. In zijn geval betreft dat vrachtwagens leasen, trailers, bussen, touringcars en ander wegtransport: één van de 14 sectoren waar binnen Beequip actief is als leasemaatschappij. De verdeeldheid binnen de wegtransport markt over wat de ‘nieuwe standaard’ gaat worden, elektrisch of waterstof, volgt Beequip op de voet. “Veel van onze klanten zijn zich aan het oriënteren. Vanwege de ontwikkelingen is het slim om als ondernemer nu te gaan kijken wat bij je bedrijf past, zodat je voorbereid bent op de toekomst.”

Voorbereid op de toekomst van elektrisch transport

“Beequip staat heel dicht bij de klant dus we konden niet uitblijven met een oplossing. Daar ging wel wat aan vooraf: van werking en techniek tot afschrijving en van marktfactoren tot financiële regelingen hebben we onderzocht. We zijn blij dat we nu met het financieren van elektrische bedrijfswagens een eerste stap kunnen zetten om deze ondernemers te helpen.” De markt van elektrische bedrijfswagens is nu nog klein, met ongeveer 5000 elektrische versies geregistreerd in Nederland nemen zij nog geen 1% in van het totaal. De verwachting is wel dat deze gaat groeien de komende jaren door het ontstaan van emissie-vrije zones vanaf 2025 en de technologische ontwikkelingen. De rol van de coronacrisis is ook niet onbelangrijk: de afzet van trucks zal sterk afnemen maar dat zal het opschonen en dus vergroenen van wagenparken juist versnellen.

“Daarnaast is het door verschillende subsidies interessant om nu de stap te maken naar elektrisch,” vertelt Huisden. “Er zijn veel regelingen die ondernemers helpen die duurzamer willen ondernemen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld fiscaal voordeel.”

Lease aanvragen voor elektrische bedrijfswagen

Vanaf nu is het mogelijk een financial lease af te sluiten voor een elektrische bedrijfswagen bij Beequip. “Daar starten we mee”, vertelt Huisden. “Onder meer omdat de ontwikkelingen daar al verder zijn dan trucks en omdat we het waardeverloop beter kunnen inschatten.” De leasemaatschappij onderzoekt ook de mogelijkheid om in de toekomst elektrische vrachtwagens te financieren.


Dit was een gesponsord artikel

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions