Clicky

 
Transport Online - Nieuwe lockdown voor Frankrijk

Nieuwe lockdown voor Frankrijk

Nieuwe lockdown voor Frankrijk
28-10-2020 22:43 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

PARIJS - Frankrijk gaat vanaf vrijdag weer in een nationale lockdown om het oprukkende coronavirus een halt toe te roepen. Dat heeft president Macron woensdag bekendgemaakt in een toespraak.

Dit voorjaar ging het land al acht weken op slot toen de pandemie een eerste piek bereikte, maar nu blijven de scholen wel open, zei Macron. Maar cafés en restaurants en zaken die niet essentieel zijn gaan dicht, evenals de universiteiten. Reizen tussen regio's is niet mogelijk. De Fransen mogen nog wel verpleeghuizen bezoeken en begrafenissen gaan ook door. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

Mensen mogen alleen nog het huis uit om boodschappen te doen, een dokter te bezoeken of dagelijks een uur te sporten. Iedereen die de straat op gaat, moet kunnen aantonen waarom dat nodig is. De Fransen mogen alleen nog naar hun werk als dit echt niet anders kan. Macron stelde dat andere oplossingen, zoals groepsimmuniteit of bescherming van kwetsbare personen niet mogelijk zijn.

"Het virus gaat rond met een snelheid die zelfs de pessimistische verwachtingen niet hadden voorzien", zei Macron, die waarschuwde dat de tweede golf erger zal zijn dan de eerste en dat de aanpak tot nu toe niet goed genoeg was. Dinsdag noteerde Frankrijk met ruim vijfhonderd doden het hoogste dagelijkse sterftecijfer sinds april, op het hoogtepunt van de eerste golf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions