Transport Online - Foutje bij stemming over zorgsalaris leidt niet tot actie kabinet

Foutje bij stemming over zorgsalaris leidt niet tot actie kabinet

Foutje bij stemming over zorgsalaris leidt niet tot actie kabinet
28-10-2020 16:46 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet gaat, zoals verwacht, geen werk maken van het per ongeluk aangenomen voorstel om salarissen in de zorg te verhogen. Dinsdag werd zo'n motie van PVV-leider Geert Wilders door een fout van een coalitie-Kamerlid aangenomen, maar het kabinet trekt niet nog meer geld uit voor een hoger loon voor zorgmedewerkers.

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) legt in een brief aan de Kamer uit dat het kabinet volgens haar al veel doet. De lonen zijn de afgelopen jaren al flink gestegen, zegt Van Ark. "Ook voor 2020 en 2021 zijn behoorlijke cao-loonstijgingen afgesproken." Daarnaast wil het kabinet eerst een onderzoek naar knelpunten in de zorg afwachten. Ze wijst verder op de toegezegde zorgbonus voor medewerkers die betrokken waren bij de zorg voor coronapatiënten.

"Bovengenoemde acties zijn allen gericht om de waardering voor onze zorgprofessionals tot uiting te laten komen en de personeelstekorten aan te pakken", concludeert Van Ark. Verdere actie van het kabinet zit er niet in.

Wilders reageert woest op het kabinetsbriefje over zijn motie. "Schandelijke vieze politieke spelletjes over de rug van de zorg. Uitvoeren die motie of opstappen", briest de PVV'er op Twitter voorafgaand aan een debat over het coronavirus. "Ik eis namens al die zorgmedewerkers dat de motie alsnog wordt uitgevoerd!", zei Wilders even later in de Kamer. Gebeurt dat niet, dan dient hij later op de dag een motie van wantrouwen in.

Ook SP-voorvrouw Lilian Marijnissen is boos. "Dit is onacceptabel. Het kabinet komt hier niet mee weg."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions