Clicky


Aantal nieuwe coronagevallen flink lager door nieuwe storing

Aantal nieuwe coronagevallen flink lager door nieuwe storing
28-10-2020 16:42 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 'slechts' 8123 positieve coronatests geregistreerd. Dat is aanzienlijk lager dan de drie voorgaande dagen, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) iets meer dan 10.000 besmettingen meldde. Het lage cijfer komt door een technische storing waar het instituut woensdag mee kampte. De gegevens zijn niet compleet en daarom geeft het cijfer "een vertekend beeld", aldus een woordvoerder. Hoeveel meldingen niet zijn verwerkt, is niet bekend.

Vanwege het mankement kwamen de cijfers woensdag twee uur later dan gebruikelijk naar buiten. Afgelopen zaterdag was er ook een storing bij de coronagegevens. Toen meldde het RIVM 8660 geregistreerde positieve tests, tegen bijna 10.000 de dag ervoor en meer dan 10.000 de dagen erna.

Rotterdam had in de afgelopen 24 uur de meeste positieve tests. In de Maasstad kwamen 558 nieuwe gevallen aan het licht, vergelijkbaar met de dag ervoor. Het aantal meldingen in Amsterdam daalde van 688 op dinsdag naar 338 op woensdag. In Den Haag kwamen er woensdag 289 bevestigde besmettingen bij, tegen 413 op dinsdag. Of dat verschil door de storing komt, is niet bekend.

Ook in andere regio's daalde het aantal besmettingen aanzienlijk, mogelijk als gevolg van de storing. Zo daalde het aantal meldingen in de provincie Utrecht van 833 op dinsdag naar 577 op woensdag. In Hollands Midden (Leiden, Gouda en omstreken) kwamen er woensdag 320 gevallen bij, terwijl dit er dinsdag nog 788 waren. Twente zag het aantal meldingen dalen van 498 naar 225.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 67.000 nieuwe besmettingen gemeld. Sinds het begin van de uitbraak zijn net iets meer dan 320.000 mensen in Nederland positief getest.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 54. Daaronder zijn negen mensen in Amsterdam Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend waren zeventig sterfgevallen gemeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions