Transport Online - London Heathrow verliest titel van drukste luchthaven Europa

London Heathrow verliest titel van drukste luchthaven Europa

London Heathrow verliest titel van drukste luchthaven Europa
28-10-2020 15:57 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - London Heathrow heeft zijn titel van drukste luchthaven van Europa moeten inleveren. Als gevolg van de enorme klappen voor de luchtvaart en quarantainemaatregelen door de coronacrisis zag de grote Londense luchthaven het aantal reizigers dit jaar zeer scherp dalen. Nu is Paris-Charles de Gaulle het drukste vliegveld van Europa.

Het aantal reizigers dat in de eerste negen maanden werd verwerkt door Heathrow kelderde met 69 procent tot 19 miljoen, wat iets minder passagiers zijn dan voor Charles de Gaulle. Schiphol en de luchthaven van Frankfurt liggen niet ver achter. Verder leed de exploitant van Heathrow in de eerste negen maanden een verlies van 1,5 miljard pond, omgerekend bijna 1,7 miljard euro.

Heathrow-topman John Holland-Kaye zegt dat de Britse overheid onvoldoende doet om het testen van reizigers uit risicogebieden mogelijk te maken. Zij moeten verplicht twee weken in quarantaine, waardoor veel mensen niet willen vliegen via Heathrow. Er gaan waarschijnlijk duizenden banen verloren op de Britse luchthaven vanwege de crisis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions