Transport Online - DSV Panalpina neemt Prime Cargo over

DSV Panalpina neemt Prime Cargo over

DSV Panalpina neemt Prime Cargo over
28-10-2020 11:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

KOLDING - DSV Panalpina neemt Prime Cargo over, een internationaal transportbedrijf dat op maat gemaakte vracht-, opslag- en logistieke oplossingen biedt. Prime Cargo heeft zijn hoofdkantoor in het Deense Kolding, maar is internationaal actief en heeft activiteiten in zowel Polen als China.

Prime Cargo is een bedrijf waar DSV Panalpina jarenlang met veel respect naar heeft gekeken vanwege de hoge mate van specialisatie van het bedrijf binnen geselecteerde branches waar DSV Panalpina weinig actief is. Met Prime Cargo's sterke competenties op het gebied van e-commerce en fashion retail, waarvan de huidige mode-productopzet in China een belangrijke rol speelt, past het bedrijf perfect bij DSV Panalpina's Danish Solutions divisie en Air & Sea divisie.

Nieuwe kansen

De overname van Prime Cargo biedt nieuwe kansen voor zowel bedrijven als hun klanten. De klanten van Prime Cargo zullen profiteren van een wereldwijd netwerk en nieuwe diensten, en bestaande DSV-klanten krijgen toegang tot sterke mogelijkheden binnen e-commerce en moderetail: “Samen kunnen we onze klanten veel meer bieden. We zullen het productaanbod versterken voor onze gecombineerde wereldwijde klantenportfolio's, die een wereldwijde one-stop-service zullen hebben met diensten met een grote waarde ”, zegt Henrik Nielsen, Executive Vice President, DSV Air & Sea, Noord-Europa.

State-of-the-art e-commerce

Prime Cargo staat bekend om zijn hoge mate van expertise op het gebied van e-commerce. Het bedrijf werkt volledig geautomatiseerd, state-of-the-art e-commerce warehouses, een technologie waarmee DSV bekend is en die onlangs is geïnstalleerd in een nieuw magazijn in Oslo, Noorwegen.

Met de competenties van Prime Cargo aan boord, zullen DSV Panalpina en Prime Cargo de e-commerce-inspanningen op een veel grotere schaal kunnen versnellen: “Prime Cargo in Denemarken is een gerenommeerd en toonaangevend merk in e-commerce en modelogistiek. Het past perfect in de strategische portefeuille van onze Deense DSV-divisies. Op het gebied van e-commerce zullen we state-of-the-art concurrerende geautomatiseerde warehousing-diensten bieden met ambitieuze groeimogelijkheden", zegt Marcel Blomjous, Managing Director, DSV Solutions, Denemarken.

Groeistrategie

De algemeen directeur van Prime Cargo, Morten Høilund, verwelkomt de overname en is er trots op deel uit te maken van DSV Panalpina. Met de hoge mate van specialisatie die Prime Cargo met zich meebrengt, wordt het bedrijf onderdeel van een grootschalige groeistrategie: “We zijn trots dat DSV Panalpina de sterke competenties van Prime Cargo op het gebied van e-commerce en mode waardeert en dat deze als hoekstenen zullen fungeren in de groeistrategie voor de Deense organisaties. We geloven dat de overname een unieke kans biedt om onze branchefocus te koppelen aan het wereldwijde netwerk van DSV."

De transactie zal naar verwachting binnen twee tot drie maanden worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief goedkeuring door de toepasselijke mededingingsautoriteiten. Tot die tijd zullen Prime Cargo en DSV Panalpina hun zaken ongewijzigd en onafhankelijk uitoefenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen