Clicky

 
Transport Online - 30.000 euro boete voor manipulerende vrachtwagenchauffeur en werkgever [+foto's]

30.000 euro boete voor manipulerende vrachtwagenchauffeur en werkgever

30.000 euro boete voor manipulerende vrachtwagenchauffeur en werkgever [+foto's]
28-10-2020 11:41 | Controles | auteur Redactie

DORTMUND - De Duitse politie heeft dinsdag 27 oktober op de A44 in de richting van Kassel een grote transportcontrole gehouden. Op de parkeerplaats Soester Börde werd en binnen zeven uur 101 voertuigen gecontroleerd en 83 boetes uitgedeeld. De chauffeur van een in Slovenië geregistreerde vrachtwagen en zijn werkgever moesten diep in de buidel tastenn.

Specialisten van de politie ontdekten technische manipulatie van de  digitale tachograaf. "Een gevaarlijke winstbejag", zegt de politie, "want vermoeidheid is een oorzaak van ernstige ongevallen. Bovendien kan de manipulatie van de bedieningselementen de functie van assistentiesystemen in de boordelektronica beïnvloeden."

De politie legde een boete van 30.000 euro op. De politie verbood de verdere rit. Dit betekent dat de winst van de vervoerde op deze rit door Duitsland aanzienlijk zou moeten dalen. De vrachtwagen zal in beslag genomen worden totdat de boete voledig is betaald. In de praktijk blijkt dat de vrachtwagens vaak dagenlang stilstaan totdat de transporteurs het geld overmaken.

De overige boetes waren onder meer voor rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed van drugs, te hoge snelheid, onvoldoende ladingzekering en overtredingen van sociale voorschriften.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden