Clicky

 
Transport Online - Dumoulin verlaat Vuelta en richt zich op volgend seizoen

Dumoulin verlaat Vuelta en richt zich op volgend seizoen

Dumoulin verlaat Vuelta en richt zich op volgend seizoen
28-10-2020 10:52 | Sport | auteur ANP

LOGRONO - Tom Dumoulin gaat woensdag niet meer van start in de Ronde van Spanje. De 29-jarige renner van Jumbo-Visma stapt na zeven etappes af en gaat zich richten op 2021.

"Zowel onze trainersstaf als ik denken dat het de beste keuze is om af te stappen. In het begin van de Vuelta voelde ik me al vermoeid en dat gevoel bleef. Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan riskeer ik misschien het volgende seizoen", aldus Dumoulin.

"Het is jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze. Daar zijn we het allemaal over eens. Met Primoz Roglic staan we er goed voor in het klassement. Hopelijk kan het team de winst mee naar huis nemen."

Vermoeidheid

Dumoulin maakte in 2020 bij Jumbo-Visma zijn rentree in het peloton na veel blessureleed. Vorige maand maakte hij ook zijn opwachting in de Ronde van Frankrijk, waarin hij als zevende eindigde.

Sportief directeur Merijn Zeeman meent dat Dumoulin zijn grenzen qua fysieke belasting heeft opgezocht. "Het is jammer dat Tom naar huis gaat. Elke dag hebben we zijn vermoeidheid gemonitord, maar die bleef toenemen. Desondanks heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het team en goed werk geleverd", aldus Zeeman. "Zijn weliswaar korte deelname aan de Vuelta is een goede investering geweest voor 2021, maar nu zien we dat we op grenzen stuiten en nemen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort."

Klassement

De Vuelta duurt nog tot en met zondag 8 november. Roglic is de nummer vier van het algemeen klassement, dat wordt aangevoerd door de Ecuadoraan Richard Carapaz.

Dumoulin won in 2015 twee etappes in de Ronde van Spanje, destijds in dienst van Team Giant-Alpecin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions