Clicky

 
Transport Online - 'Duitsland gaat horeca, cultuur en sport aan banden leggen'

'Duitsland gaat horeca, cultuur en sport aan banden leggen'

'Duitsland gaat horeca, cultuur en sport aan banden leggen'
28-10-2020 09:37 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Duitse bondsregering maakt woensdag waarschijnlijk bekend dat bars, clubs en cafés geen gasten meer ontvangen, dat hotelovernachtingen alleen nog zijn toegestaan als er een gegronde reden voor is, en dat theaters, bioscopen en sportfaciliteiten de deuren moeten sluiten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de zestien deelstaatpremiers maken woensdag een nieuw pakket aan verregaande maatregelen bekend, waarvan het Duitse persagentschap DPA meldt dat het de conceptversie heeft ingezien

Doel van de maatregelen is om de tweede coronagolf, die ook Duitsland treft, in te dammen. De federale regering wil zoveel mogelijk een landelijk beleid dat ook doelgericht en tijdelijk is. Daarin had bondskanselier Merkel lang de deelstaatregeringen tegenover zich, die economische schade van beperkende maatregel zoveel mogelijk willen voorkomen.

Onder het nieuwe pakket aan maatregelen, dat van 4 november tot het einde van die maand zal gelden, zou men hooguit nog mensen uit één ander huishouden tegelijkertijd in het openbaar mogen treffen. Scholen en kinderdagverblijven zouden open mogen blijven, maar moeten dan met nieuwe hygiëneprotocollen gaan werken. Ook zouden de schoonheidsstudio's, massagesalons en tatoeagestudio's in Duitsland komende maand dicht moeten gaan.

Duitsland heeft momenteel te maken met veel hogere dagelijkse besmettingscijfers dan tijdens de eerste golf in maart en april. Sindsdien heeft Duitsland de testcapaciteit fors opgeschroefd. De rappe toename van het aantal coronabesmettingen wordt geweten aan samenkomsten en het nachtleven. Meerdere regio's, waaronder de hoofdstad Berlijn, namen daarom al eerder strenge maatregelen, waaronder een avondklok. Sinds het begin van de epidemie zijn er in Duitsland meer dan 450.000 besmettingsgevallen vastgesteld. In het land overleden al meer dan 10.000 personen aan de gevolgen van Covid-19.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden