Transport Online - Rutte: nog te vroeg om conclusies te trekken

Rutte: nog te vroeg om conclusies te trekken

Rutte: nog te vroeg om conclusies te trekken
27-10-2020 20:29 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het is volgens minister-president Mark Rutte nog te vroeg om conclusies te trekken over de effecten van de gedeeltelijke lockdown op de verspreiding van het coronavirus. Pas later in de week zal meer duidelijkheid komen over de gevolgen van onder meer sluiting van de horeca.

Maar het beeld is "niet ongunstig", aldus de premier tijdens een "kort oploopje" op zijn ministerie. De besmettingscijfers laten een afvlakkend patroon zien maar ze blijven nog steeds te hoog. "Het is nu niet nodig om extra maatregelen te nemen." De afgelopen drie dagen lag het aantal positieve testen steeds boven de 10.000.

Rutte gaat ervan uit dat het kabinet volgende week dinsdag weer met een reguliere persconferentie komt. Tenzij de stijgende cijfers aanleiding geven tot een andere afweging, voegde hij eraan toe. "We zullen niet aarzelen nadere maatregelen te nemen."

Schrikbeeld

Een volledige lockdown noemde Rutte een "schrikbeeld". Dan moet iedereen thuis blijven behalve onmisbaar personeel zoals bij zorg en politie. Mensen mogen dan alleen het huis uit om boodschappen te doen. Rutte riep daarom iedereen opnieuw op zich aan de regels te houden. "De belangrijkste knop waaraan we kunnen draaien om het virus eronder te krijgen, is en blijft ons eigen gedrag."

Twee weken geleden kondigde het kabinet een gedeeltelijke lockdown af voor minstens vier weken. Dat betekent onder meer sluiting van de horeca, geen alcohol op straat tussen 20.00 en 07.00 uur en beperking van het aantal mensen in binnenruimtes tot maximaal dertig.

Het kabinet beloofde toen na twee weken met een tussenbalans te komen. Dat is nu dus niet mogelijk omdat er nog onvoldoende tijd overheen is gegaan om de effecten te meten. Wel maakte het kabinet duidelijk dat het huidige pakket maatregelen nog tot in december van kracht zal blijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions