Clicky

 
Transport Online - Nederlandse chauffeur in cabine overvallen en bestolen op Franse parkeerplaats [+foto's]

Nederlandse chauffeur in cabine overvallen en bestolen op Franse parkeerplaats

Nederlandse chauffeur in cabine overvallen en bestolen op Franse parkeerplaats [+foto's]
27-10-2020 17:07 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

PARIJS - In de nacht van maandag 26 oktober op dinsdag 27 oktober stond de 34-jarige vrachtwagenchauffeur Erik met zijn vrachtwagen geparkeerd op Aire de Survilliers Ouest langs de A1 in de richting van Parijs.

Rond een uur of 02:15 uur schrikt Erik wakker en staat hij oog in oog met een lichtgetinte man met capuchon die in zijn cabine staat en bezig is zijn telefoon(s), tablet en kleding te stelen. Toen de dief ervandoor ging aarzelde hij niet en ging er meteen achteraan om zijn spullen terug te halen.

"Dat was misschien niet zo verstandig maar na een korte achtervolging, in mijn pyama, heb ik hem kunnen grijpen en heb mijn tablet terug en een telefoon. Zijn rugzak zat vol spullen. Er zaten zeker twaalf telefoons, tablets, navigatiesystemen en zonnebrillen in zijn rugzak. Er waren twee jongens, een lichtgetinte en een donkere jongen. Ik vermoed dat ze de hele nacht op rooftocht zijn", vertelt Erik dinsdagmiddag.

De dader is binnengekomen door het slot van de vrachtwagen te forceren met een schroevendraaier. "Ik ben gelukkig niet bedwelmd. Ik had later geen klachten, geen hoofdpijn en ik ben niet gewond geraakt."

Erik is al 16 jaar chauffeur en heeft dit nog nooit eerder meegemaakt. "Ik ben niet zo snel in paniek maar, ja, ik ben wel geschrokken. Je gaat wel met een ander gevoel naar bed nu, zeker de komende tijd. Mijn spullen zijn nog vervangbaar maar het feit dat er 's nachts ineens iemand in je cabine staat geeft toch een onveilig gevoel."

Erik is niet te spreken over het optreden van de politie. "Ik heb eerst de SOS-alarmknop die bij Franse parkeerplaatsen aanwezig is ingedrukt en gevraagd of er politie kon komen. Later heb ik zelf nog 112 gebeld maar er kwam niemand. Na een uur heb ik nog maar eens gebeld toen kwam er eindelijk rond 05:30 uur politie. Gelukkig was ik niet gewond!"

Erik wil met zijn ervaring van afgelopen nacht andere chauffeurs waarschuwen hun spullen goed op te bergen voor ze gaan slapen op Franse parkeerplaatsen. "Wellicht dat wanneer de dieven niet snel iets vinden ze de benen weer nemen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden