Transport Online - SmartVue DobliCam: dodehoekcamera en detectie-unit in één

SmartVue DobliCam: dodehoekcamera en detectie-unit in één

SmartVue DobliCam: dodehoekcamera en detectie-unit in één
27-10-2020 11:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERMELO - Met SmartVue DobliCam presenteert GrootJebbink een actief dode hoek veiligheidssysteem dat met beeld en geluid chauffeurs waarschuwt voor gevaar. Als men de richtingaanwijzer aanzet en een persoon of voertuig bevindt zich in de beruchte dode hoek, dan detecteert het systeem dat gevaar en waarschuwt het de chauffeur. Dankzij SmartVue DobliCam kan voortaan ieder voertuig voorzien worden van de veiligheid die tot nu toe voorbehouden was aan de nieuwste topmodellen.

De dode hoek zorgt helaas nog altijd voor veel schade, letsel, trauma’s en kosten. Ondanks de verplichte dode hoekspiegels komen deze ongelukken nog zeer regelmatig voor. Een chauffeur kan ook niet constant in alle spiegels kijken. Het overige verkeer heeft immers ook zijn aandacht nodig en in een split-second kan die rappe pizzakoerier of dat spelende kind opduiken in de gevarenzone. Doordat de SmartVue DobliCam niet alleen een groothoek beeld van de gevarenzone laat zien, maar ook een akoestisch signaal geeft, wordt de chauffeur gewaarschuwd. Dit kan doordat er in de slagvaste aluminium behuizing van de SmartVue DobliCam naast een groothoekcamera ook een bewegingssensor aanwezig is.

Akoestisch signaal

De chauffeur remt na het horen van het alarm eerder. Op de monitor ziet hij direct welk gevaar er is. Daarmee wordt heel veel leed en schade voorkomen. Overigens werkt de SmartVue DobliCam ook bijzonder goed bij het manoeuvreren op krappe en drukke locaties. Bij met name stadsdistributie zijn schades aan de rechter voorzijde berucht en juist daar geeft de monitor uitstekend zicht. Obstakels kunnen namelijk beter worden gezien dan met spiegels. Wanneer hiermee één schade in de dode hoek voorkomen wordt, verdiend de SmartVue DobliCam zichzelf al terug.

Eenvoudige installatie

Zichtverbeterende systemen met een actieve detectie zijn met de komst van de SmartVue DobliCam nu leverbaar als retrofit, dus voor bestaande voertuigen. De installatie is eenvoudig en kan zelf gedaan worden of bij de eigen dealer plaatsvinden. Het systeem is uit te breiden met een losse camera aan de achterzijde (level 2) alsmede detectie voor de linkerkant (samen level 3) van het voertuig. Met name voor voertuigen die veel in de binnenstad rijden is dit ideaal, maar ook voor wie regelmatig naar Engeland reist is het een extra veiligheid.

Het SmartVue DobliCam-systeem level 3 is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, doordat het voldoet aan de FORS en Direct Vision Standard (DVS) die voor London geldt.

GrootJebbink is exclusief importeur voor Nederland en België van SmartVue DobliCam. GrootJebbink is meer dan alleen leverancier. Het bedrijf streeft er naar om als volwaardig partner op te treden om te komen tot maatwerkoplossingen die leiden tot schadepreventie en extra veiligheid rondom het voertuig. GrootJebbink staat al jarenlang borg voor kwaliteit, duurzaamheid en service.


Dit was een gesponsord artikelNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions