Clicky

 
Transport Online - Gewelddadige protesten in Italië om nieuwe coronamaatregelen

Gewelddadige protesten in Italië om nieuwe coronamaatregelen

Gewelddadige protesten in Italië om nieuwe coronamaatregelen
27-10-2020 10:33 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

ROME - Boze Italianen zijn op meerdere plaatsen de straat opgegaan om hun onvrede duidelijk te maken over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Er waren gewelddadige protesten in steden als Turijn en Milaan.

In Milaan, de tweede stad van het land, verzamelden zich honderden mensen bij het hoofdkantoor van de regionale overheid. Betogers gooiden met stenen, vuurwerk en brandbommen. Demonstranten hebben ook vernielingen aangericht in het centrum van Turijn. Daar moesten onder meer winkelruiten het ontgelden.

De politie greep in en arresteerde zeker tien betogers in Turijn en twee in Milaan. Er is ook gedemonstreerd in Triëst en Napels.

Aanscherping coronabeleid

De betogers zijn boos vanwege de aanscherping van het coronabeleid van de regering. Die kwam maandag met de strengste maatregelen sinds het einde van de landelijke lockdown. Horecazaken moeten om 18.00 uur sluiten en openbare gebouwen als zwembaden, bioscopen en theaters moeten voorlopig helemaal dicht.

Het aantal coronabesmettingen dat is vastgesteld in Italië, schoot de laatste weken flink omhoog. Het ging zondag voor het eerst om meer dan 20.000 nieuwe coronagevallen in een dag tijd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions