Clicky

 
Transport Online - Geen cel meer na ongeluk met twee doden

Geen cel meer na ongeluk met twee doden

Geen cel meer na ongeluk met twee doden
26-10-2020 13:32 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Tahir Ç. (20) uit Oosterhout hoeft niet meer de gevangenis in, nadat hij op de A59 bij Made een zwaar ongeluk veroorzaakte met twee doden. Dat bepaalde de rechtbank in Breda maandag.

De man heeft 80 dagen in de gevangenis gezeten en krijgt nog 100 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Ook krijgt hij een rijverbod van twee jaar. Tegen de man was twee jaar cel geëist, omdat hij volgens de officier van justitie roekeloos reed. Die sprak van een straatrace. De rechtbank vond dat er in juridische zin geen sprake was van roekeloosheid.

Bij het ongeluk kwam de 16-jarige jongen om die naast Ç. zat en een 37-jarige man uit Etten-Leur, die ook zo hard reed. Verschillende getuigen spraken over de gevaarlijke manier van rijden, rechts inhalen, bumper aan bumper en met snelheden tot boven de 180 kilometer per uur. "Het leek wel of andere auto’s stil stonden", zei een van de getuigen.

Twee van de drie auto’s die met elkaar aan het ‘racen’ waren, raakten elkaar in de flank. Beiden vlogen ze van de snelweg af. De auto van de man uit Etten-Leur werd daarbij gelanceerd over de vangrail en belandde aan de andere kant van de weg die onder de snelweg doorliep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden